История

За нас

Суислион България ЕООД е създадена през 2004г. като част от системата Суислион Таково.

Търговска система „Swisslion Takovo“ е име, което с усмивка се произнася от почитателите на нашите продукти в страната но и в близки и далечни страни в цяла Европа и по света. Изработена по оригиналната SL технология от естествени, строго контролирани съставки, при спазване на стандартите, които гарантират качеството и безопасността на нашите продукти. Портфолиото на търговската система „Swisslion Takovo“ включва всички продуктови групи: от шоколад и кремове, пенообразни и желирани десерти и бонбони, меденки, през печива и бисквитени продукти (глазирани, чаени, бисквитени, сандвич бисквити, солети и крекери), локум, желирани продукти, сладоледи, сокове, детски храни, алкохолни и безалкохолни напитки, супи, пасти, сладоледи и месни продукти. Производството се извършва с помощта на най-съвременно оборудване предназначено за сладкарска промишленост и се управлява от професионално обучени работници внимателно наблюдавани от екип от експерти. Така в нашите заводи се създават най-добрите вкусове за тези, които много харесват нашите продукти.

Swisslion ООД Скопие е компания, чиято основна дейност е производство и търговия с продукти с високо качество, произведени с модерни SL технология. Тя е символ и гаранция за високо качество и технологии, производство на естествена и здравословна храна с контролирано произход на входящите суровини и перфектен вкус, т.е. символ на модерна и високо автоматизирана технология.

Голямата част от производството (70%) на, Swisslion ООД Скопие пласира на чуждестранни пазари. Swisslion изнася в Сърбия, Черна гора, Хърватия, Босна и Херцеговина, Косово, Словения, Албания, Швеция, САЩ, Австралия, България и други.

Ценности, на които държим

В продължение на десетилетия търговската система на „Swisslion Takovo“ се основава на ценностите, на които много държим, а именно, грижа за хората и социално отговорен бизнес. Поради това, търговската система на „Swisslion Takovo“ е предпочитан работодател и партньор в средата в която осъществява дейността си, двигател на иновациите и производител, на чието качество на продукта се гласува доверие.

Най-ново оборудване

Грижа за персонала

Местни представителства

Перфектно качество

Винаги свежи суровини

Запознайте се с нашата история

Началото
През 1997 г. първата наша фабрика е пусната в експлоатация в град Вършац, Сърбия. Още в самото начало започва да се прилага технология, която гарантира най-високо качество на продуктите, и влагането само на най-добрите суровини.
11 фабрики
От 1997 до 2003 година Swisslion се развива успешно и отваря още единадесет фабрики за производство. 10 от тях са разположени във Вършац, Сърбия. Единадесетата фабрика отваря врати в южната съседка - Македония.
HACCP
През 2003 година фабриката във Вършац въвежда системата за контрол по хигиена, която отговаря на международните изисквания наложени от HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) - Анализ на опасностите и контрол на критичните точки.
Swisslion Takovo
През 2004 г. Swisslion се присъединява към "PIK Takovo" в град Горни Малиновац и така заедно навлизат на пазара под името Swisslion Takovo. Към компанията се присъединяват и частни фирми, като по-късно изграждат хранително-вкусови предприятия в Требине и Невесине.
Време за сладолед
През 2011 година инвестирахме в оборудване за производство на сладолед. Капацитетът на фабриката е за производство на 30 милиона литра сладолед годишно, като се използва поточна линия за производството на 54 вида сладолед във всички обичани форми и вкусове.
Банат - и шоколадът е наред
През 2016 г. Swisslion таково присъединява още една компания за сладкарски изделия - Банат от гр. Вършац. Тя специализира в собствено производство на шоколади с вкусовете "от едно време".
Да отпразнуваме 20-годишнината с вино
През 2017 г. е специална за Swisslion Takovo, не само защото към нея се присъединява компанията за обработка на грозде и производство на вино - Vrsacki vinogradi - а и защото навършваме 20 години.
Лъвът Славко
През 2018 година се "ражда" лъвът Славко - талисманът на компания Swisslion-Takovo.
1997
1997 - 2003
2003
2004
2011
2016
2017
2018

Визия

Бизнес визията на Swisslion-Takovo запазва позицията на един от водещите пазарни лидери в сладкарските продукти в Сърбия и региона, а чрез по-нататъшна работа и технологично развитие разширява кръга на дейност и развива позитивен имидж за себе си и своите продукти като успешно позиционирани марки.

Желанието на Swisslion Takovo е да:

  • Желан, качествен и стабилен партньор
  • Стартира икономическото развитие в цяла Сърбия
  • Синоним на най-мощната хранителна индустрия в
  • Югоизточна Европа, която допринася за общите цели на общността, към която принадлежи.

Мисия

Мисията на Swisslion Takovo е да предостави на потребителите широка и висококачествена гама от продукти. Целта е да се наслаждавате на добри вкусове, като използват здрави, естествени и професионално изпитани суровини, предписани от SL технологията и с подкрепата на най-съвременно технологично оборудване.

Успешно изпълняваме нашата мисия чрез:

  • Инвестиции в технологично оборудване и инфраструктура
  • Компетентен персонал
  • Добра производствена практика (ДПП)
  • Превъзходно качество на суровините